Ervaringen

De Raad van Kinderen verbindt mensen, generaties, thema-eigenaren en groepen. Hierdoor kan verandering en innovatie plaatsvinden die in een snel veranderende wereld niet alleen welkom, maar ook noodzakelijk is. Dat maakt de Raad van Kinderen een win-win situatie voor iedereen.

Ervaringen van deelnemers van Raad van Kinderen:

Het is mij opgevallen dat kinderen die elkaar eerst niet echt aardig vonden toch meer gaan samen werken en meer bevriend worden. Je zit soms in een groepje waar misschien iemand in zit die je niet zo aardig vindt en dat jij dan iets anders wilt en de ander ook. Dan moet je het idee van de ander toch ook leren accepteren.
Jetze, 11 jaar
De RvK heeft ervoor gezorgd dat belangrijke punten zijn weer op de agenda zijn gezet die wel prioriteit hebben maar door ons niet meer werden gezien.
Bart Schmeink, Connexxion
We imagine things; we haven’t seen the world outside yet, so we don’t know where the limits really are. We think over those limits, and who knows, maybe we really can achieve that goal that we want.
Raihan, 12 jaar
Het heeft ons de nadruk op openheid gebracht en een andere manier van denken. We zijn nu meer aan het nadenken over de richting van het bedrijf.
Jan Kleijn, Mammoet
De kinderen hebben leren samenwerken met andere klasgenoten en hierbij geleerd dat iedereen zo zijn eigen kwaliteiten heeft.
Ilona Holsnijders, leerkracht Nutsschool Zorgvliet Den Haag
De Raad van Kinderen heeft ons de notie gebracht om écht na te denken over de toekomst.
ANWB
De winst van dit traject is de inzichten die kinderen ons geven, zij kijken echt op een andere manier dan volwassenen en ze leren ons dat we klein moeten beginnen en gewoon moeten proberen.
Linda Kemink, Internist Jeroen Bosch Ziekenhuis
Ik vind het een goede aanvulling op het reguliere schoolwerk, wij zijn als school bezig met onderzoekend en ontwerpend leren, dus dat komt goed uit.
Ruud Smitshuyzen, Paschalisschool Den Haag
Het is waardevol om te zien dat de mening van de kinderen telt voor de volwassenen.
Viola Visser, leerkracht IPS Hilversum
The Kids Counsel is about children admitting that the sky is the limit, they say that ‘ok, we have big ideas, we can change something even though we’re young, we have something to say’
Raihan, 12 jaar
Zij hebben ervoor gezorgd dat we anders moeten gaan denken om onze omgeving gezonder te maken, nu is het aan ons om dat om te bouwen naar concrete projecten en daden.
Peter Langenbach, Voorzitter Raad van Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis
The children felt that their comments were taken seriously and that their suggestions were valued. These early meetings supported the children’s sense of confidence in their own role in this shared adventure.
Susan Loban, Leerkracht, International School of Amsterdam