Vijfentwintig bovenbouwleerlingen (groep 6, 7, 8) van basisschool Wittering.nl uit Rosmalen gaan structureel meedenken met Essent over haar rol in de energietransitie. Door samen te werken met de kinderen wil het energiebedrijf tot verfrissende ideeën komen om haar bijdrage aan een duurzame energievoorziening te vergroten.

Vanmiddag ondertekenden Prinses Laurentien, leerkracht Guus Schoonenberg en Chief Commercial Officer Patrick Lammers op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch een samenwerkingsovereenkomst voor de installatie van een Raad van Kinderen. Essent is het eerste energiebedrijf dat de samenwerking voor een periode van drie jaar aangaat.

Verfrissende ideeën waar volwassenen niet aan denken

Patrick Lammers bij Essent: “Dankzij hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid, komen kinderen vaak met verfrissende ideeën waar volwassenen niet aan denken. Bovendien zijn kinderen ook klanten van de toekomst. Daarom nemen we hun stem serieus en laten we ze meedenken over zaken die hun leven nu en in de toekomst beïnvloeden. Bijvoorbeeld hoe Essent en haar klanten elkaar kunnen helpen om het comfort thuis te verhogen en tegelijkertijd energie te besparen.”

Onbegrensd denken

Essent werkt voor de installatie van de Raad van Kinderen samen met de Missing Chapter Foundation. Oprichter en directeur, Prinses Laurentien van Oranje: “De energiesector is midden in een transitie en heeft behoefte aan het vermogen om onbegrensd te denken. Juist kinderen kunnen dit. Samen met Essent denkt de Raad van Kinderen mee hoe het beter kan in de toekomst. ”

Voordat zij hun ideeën presenteren aan en in gesprek gaan met de Raad van Bestuur en directie van Essent, doen de kinderen eerst onderzoek naar Essent en de dilemma’s in de energietransitie onder begeleiding van hun leraar. Guus Schonenberg, bovenbouwleerkracht van basisschool Wittering.nl in Rosmalen: “Het sturen op creatieve denkkracht van kinderen past goed bij het onderwijsconcept van Wittering.nl. Ik verwacht dat de kinderen zullen voelen dat hun ideeën serieus genomen worden, dat ze deel uitmaken van de toekomst en hier ook iets over kunnen inbrengen. Dit zal een fantastische ervaring zijn, zowel voor de kinderen als voor de volwassenen op school.”

Over Raad van Kinderen

De Raad van Kinderen is een initiatief van de Missing Chapter Foundation. Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen. De Missing Chapter Foundation werkt hierin samen met UNICEF Nederland. De Raad van Kinderen wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Over basisschool Wittering.nl

Basisschool Wittering.nl is een eigentijdse basisschool met een nieuwe visie op leren gevestigd in Rosmalen. Op basisschool Wittering.nl gaan kinderen zelf op zoek naar antwoorden op vragen die zij belangrijk vinden. Het onderwijs is waarden gestuurd, daagt kinderen uit om zelf na te denken en gaat uit van een gelijkwaardigheid tussen kinderen, hun ouders en het onderwijsteam. Hierdoor ontwikkelen zij zich via een ander pad, in eigen tempo en ‘leren zij het leven’!

 

“Dankzij hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid, komen kinderen vaak met verfrissende ideeën waar volwassenen niet aan denken. Bovendien zijn kinderen ook klanten van de toekomst. Daarom nemen we hun stem serieus en laten we ze meedenken over zaken die hun leven nu en in de toekomst beïnvloeden. Bijvoorbeeld hoe Essent en haar klanten elkaar kunnen helpen om het comfort thuis te verhogen en tegelijkertijd energie te besparen.” – Patrick Lammers, Chief Commercial Officer van Essent

 

Lees hier verder voor meer informatie over de samenwerking tussen de Raad van Kinderen en Essent.