Kinderen denken mee

Is het niet logisch om naar de ideeën van kinderen te luisteren, helemaal als het gaat over vraagstukken die ook hun toekomst gaan bepalen?

Met de Raad van Kinderen denken kinderen structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken. Iedereen wint met een Raad van Kinderen: kinderen kunnen meedenken over de wereld om hen heen, besluitvormers ontdekken nieuwe denkrichtingen en leraren worden geïnspireerd door de creatieve denkkracht van hun leerlingen.

Nationale Raad van Kinderen

De Nationale Raad van Kinderen is een groep kinderen uit alle hoeken van het land, die onze regering adviseert. Nodig? Nou en of.

De leiders van Nederland vragen zich van alles af. Hoe kunnen we zorgen dat er minder mensen in armoede leven? Hoe zorgen we dat het beter gaat met het klimaat? Hoe zorgen we ervoor dat heel Nederland gezonder gaat leven? Allemaal voorbeelden van vragen waar onze regering een antwoord op probeert te vinden en waar ze de inzichten van onze toekomstige leiders goed bij kan gebruiken.

Op 27 mei kwam de Nationale Raad van Kinderen voor het eerst bij elkaar in de Efteling: een van de founding partners van Missing Chapter, die zelf als geen ander weet hoe belangrijk kind-inclusie is. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vroeg er als eerste minister ooit de kinderen om advies – over het thema kindermishandeling. De kinderen gingen daar vervolgens actief mee aan de slag.