Organisaties 2017-06-22T07:44:06+00:00

Organisaties

Waarom doen organisaties mee?

De Raad van Kinderen brengt een frisse, blik van buiten naar binnen over strategische vraagstukken van de organisatie. De onvoorspelbare inzichten van de kinderen doorbreken denkpatronen en ‘silo mentaliteit’, stimuleren innovatie en bevorderen onverwachte samenwerking tussen afdelingen. Bedrijven die meedoen realiseren zich dat beleid en beslissingen meer toekomstbestendig worden door te luisteren naar en in gesprek te gaan met jonge stakeholders. Niet als focusgroep waarin ze reeds bestaande ideeën of concepten testen, maar als gelijkwaardige partners die ieder met eigen blik naar de wereld kijken. De samenwerking wordt als uniek, inspirerend en innovatief ervaren en opent vaak de ogen van besluitvormers binnen organisaties dat een vraagstuk ook op een andere manier kan worden bekeken.

De meeste organisaties zijn bedrijven, maar ook steeds meer overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties (NGOs) doen mee.

Hoe doen organisaties mee?

Alle organisaties die serieus bezig (willen) zijn met de toekomst zijn bij uitstek geschikt om een Raad van Kinderen in te stellen. Wij werken in principe met alle organisaties, met uitzondering van bedrijven die werkzaam zijn in de wapen-, sex-, jacht- of gokindustrie. Organisaties worden inhoudelijk en praktisch begeleid door het Raad van Kinderenteam. Om te beginnen committeert een organisatie zich voor een periode van drie jaar. In deze periode leert een bedrijf wat het is om echt te luisteren naar jonge stakeholders, met het idee dat zij een structurele stem krijgen binnen de organisatie. Het instellen van een Raad van Kinderen zou dan ook standaard moeten worden in bedrijfsvoering. Zo wordt een maatschappelijke norm verlegd, waarin meer verbinding tot stand komt tussen generaties. De eerste groep heeft hun Raad van Kinderen in Nederland ingesteld; doel is om het naar andere landen uit te breiden.

We zijn altijd op zoek naar nieuwe organisaties. Wilt u deel uitmaken van een groeiende groep vooruitstrevende organisaties met een Raad van Kinderen? Klik dan hier en vul het contactformulier in.

Wat houdt meedoen in voor organisaties?

Effectieve samenwerking vraagt om gelijkwaardig partnership, betrokkenheid en commitment. Bedrijven die het meeste uit de samenwerking met hun Raad van Kinderen halen hebben als aanspreekpunt een energieke en professionele projectleider met strategisch inzicht en toegang tot alle lagen en afdelingen binnen de organisatie. Zij weten draagvlak te creëren, de samenwerking op het juiste niveau te positioneren en mee te denken over (communicatie) mogelijkheden.

De Missing Chapter Foundation heeft de ANBI status en is een stichting zonder winstoogmerk. De bijdragen organisaties aan het RvK-initiatief worden volledig ingezet om de Raad van Kinderentrajecten te begeleiden en de beweging groot te maken.

Welke organisaties doen mee?

Op dit moment hebben ruim 70 organisaties een Raad van Kinderen. Klik hier voor het overzicht.